Kenapa Babi Digunakan Sebagai Perkataan untuk Mencarut?




Assalamualaikum.

Okay, firstly nak bagitahu, rasanya kisah Gadis dan Encik JPJ-nya akan bersambung untuk musim yang ke-2. Hahaha. (; Ingat drama bersiri ke apa? Ala bukan apa, sebab ada yang baca dan memberi komen yang ending dia macam tak best. Macam ke atau memang tak best? T_T

Okay, I nak minta maaf dulu kepada babi(?) kerana menggunakan nama beliau di entri I ini, dan minta maaf kepada anda semua yang merasakan penggunaan nama babi itu agak melampau. Ampun ya kawan-kawan. (; 

Again, okay, sepanjang I hidup, memang selalu sangat I dengar orang-orang yang berada disekeliling I mencarut menggunakan nama 'babi' apabila mereka marah. Kadang-kadang I pun sama, tersebut juga nama babi ni apabila marah, dan mungkin kalian juga? Hahaha. Sila mengaku. ;p

Dan mesti kalian tertanya-tanya kenapa babi digunakan sebagai perkataan untuk mencarut? Dari mana asal dan usulnya. Jadi, mari sama-sama kita baca kisah benar ini ;


Haha. (; Tiada lagi keraguan kenapa ada sesetengah orang yang menggunakan babi sebagai perkataan untuk mencarut. Mungkin mereka turut merasakan apa yang Robert The Caveman rasa. Haha. (;

48 comment:

shafiq said...

camtu rupanya asal babi..haha..


http://belogbagus.blogspot.com/

Nurul Harun said...

shafiq ;

ya, begitulah nampaknya, haha. ;p

Azfar90 said...

Haha...camanalah agaknya si Robert tu tau perkataan 'babi'..tgk nama dia dah tentu dia bukan org Melayu..ehh..Zaman batu dulu dah wujud ke bangsa Melayu.. :P

Nurul Harun said...

Azfar90 ;

ya azfar, mungkin si Robert ni mix(?). Tak apa, nanti I siasat latar belakang si Robert ni ya. ;p

cikkiah said...

haha...sopan skit sebut vavi lah..hoho

Nurul Harun said...

cikkiah ;

vavi? hahaha. haritu saya ada baca org tulis vavi ni, sudahnya saya terkonpius dengan viva. adoi.

Lan Bingka said...

sadis sungguh...
babi episod ke-2 takde kan?..hehe

Nurul Harun said...

Lan Bingka ;

hai bro, perli ka??

Lan Bingka said...

hehehe...nak kepastian je

Nurul Harun said...

Lan Bingka ;

ye la ye la.
tiada sambungan.
bwelk! ;p

Aus MeLankoLik said...

hahhak , babi pun dapat tribute kat blog .
haahahak . kisah benar ke ni wei ??
hahhaak

Nurul Harun said...

Aus MeLankoLik ;

ya ya, tiada yang benar melainkan yang benar2 belaka. ;p

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Hahahahaha !


sambunggg2 !

Nurul Harun said...

miss lolly a.k.a luvfareda ;

sambung apa nya? ingat cerpen ke apa? ish. T_T

enyheartsdiamond said...

hahahaha.. patut laaa :p

Mariella said...

Haha...i've read this somewhere today. tak ingat kat mana :)

Btw sis, seperti biasa - new entry here. http://mariellasays.blogspot.com/2010/04/jom-beli-sabun-organik-baik-untuk-kulit.html

Nurul Harun said...

enyheartsdiamond ;

heheh, mmg tak patut. ;p

Nurul Harun said...

Mariella ;

orite sis, nnt nurul singgah belog sis. (;

Anne Boleyn said...

sambung tau!! tak sabar nak baca niey

Aqila Sarah said...

hahah . lawak lawak . :p

sasha* said...

haha cmtu ke?ni tipu kn? :P

tp mmg btul la.asal marah je sebut babi haha.smpai bdk kecik pn dh tau marah je sebut babi adeh tak bagus btul

Nurul Harun said...

Anne Boleyn ;

okay dear ! (;

Nurul Harun said...

Aqila Sarah ;

tahu tape , dik! haha. (;

Nurul Harun said...

sasha* ;

betul la. skang ni budak2 pun kalau marah sebut benda ni. adoi. apadaa. pengaruh x baik kan. hukhuk.

zOuL_iMMe said...

babi dah xpopular dah bila nak mencarut..
sekarang org suka sebut binatang2 lain yg lebih eksotik..haha

platipussss nyer budak!

Melissa Mjb said...

aku pon da t'jebak lame dlm kancah mencarut menggunakan perkataan babi ni. tp skrg aku da guna BABAS berbanding BABI. bajet sopan ckit la kn. heheh

Redbloodsnow said...

hahaha...ooo camtuh ea :p salam ziarah dear .zie di sini :P

Nurul Harun said...

Redbloodsnow ;

ya ya, begitulah ceritanya. :P

Nurul Harun said...

zOuL_iMMe ;

kahkah..okay yg ni kelakar :P

Nurul Harun said...

Melissa Mjb ;

babas?? agak pelik ya disitu! hahah. :P

~anna&anuar~ said...

hahah... klako3...

cengkerangcipot said...

kisah babi yg menarek..
hahaha

Nurul Harun said...

~anna&anuar~ ;

hehehe. kan?

Nurul Harun said...

cengkerangcipot ;

menarek la sgt. :P

cik EPAL said...

oooo begitu :D

Nurul Harun said...

cik EPAL ;

dik epal dilarang menyebutnya okay!~

Izan Ishak said...

hehe...ada2 aje kisah ci Ba** ni ye..

Nurul Harun said...

Izan Ishak ;

itulah.. :P

shazika said...

salam kak..akak komen tnya pasal nk wat komen disqus kan. sy pon baru je wat komen tu. Arieza yg ajarkan sy. sign up kat http://disqus.com/ pastu akak gi kat OVERVIEW klik bhgn COMMENT..pastu install

Mr.Z said...

haha..dah mcm sejarah la pulak
oh bab* :D

Lan Bingka said...

shazika: disqus lambat la nak loading..

tak selesa dibuatnya..

tu pendapat saya la..

etomyam said...

hohoho..gitu rupanya....steady

Nurul Harun said...

shazika ;

akak failed lagik la dik, frust ! ;(

Nurul Harun said...

Mr.Z ;

hahaha, tahu takpe :P

Nurul Harun said...

Lan Bingka ;

ye ke slow? i rasa mcm okay jer. hmph. T_T

Nurul Harun said...

etomyam ;

steady? alywasss :P

NADIRA SALIM said...

hahahahaha~~
gitu rupanya kesah nya ..
:)

Anne Boleyn said...

yunk, pergi tak gatsby fair semalam? huhu