I akan Ditemuduga? Oh ya!

Assalamualaikum.


Hai semua. Maaf, sebab lama tak update belog. I've been busy. Sibuk dengan apa? Ahaaa, itu persoalannya, dan I akan ceritakan pada entri kali ini. ;p


Hari jumaat lepas, ada orang dari DBKL called dan cakap yang I kena menghadirkan diri untuk ditemuduga pada hari khamis depan(sewaktu dia called) bersamaan dengan khamis ini(sewaktu I sedang menulis entri), dan bersamaan dengan 6hb Mei 2010. Uhu. Kiranya fizikal test hari itu telah  berjaya, lalu melayakkan diri I untuk ditemuduga. Yieeehaaa, andree andreee. Okay, agak berlebihan (over) disitu. Haha. ;p


Okay, apa yang menyebabkan I sibuk ialah, I kena prepared banyak benda, search tentang DBKL semua. Tentang Datuk Bandar, okay, sila sekeh kepala I sekarang kerana I tidak tahu siapa Datuk Bandar kita. Ops, sekeh mungkin terlalu kejam pada diri I, apa kata kiss? Mungkin terlalu nakal(?). Heh.


Eh, kalian tahu ke siapa Datuk Bandar kita?


Takut la, I benar-benar(bukan lagu Adam, hahaha) inginkan pekerjaan ini. I nak beli kereta, nak beli rumah, nak beli suami(?), nak beli macam-macam la. Agak cemburu dengan kejayaan adik beradik yang lain yang boleh I katakan agak berjaya berbanding diri ini.


Bukan cemburu membab* buta. Okay, sah-sah la yang bab* itu tidak buta(?).


Cepat berikan kata-kata semangat pada I.


Cepat berikan kata-kata nasihat pada I.


Cepatlah cepat, jangan ketinggalan, rancangan menarik, menanti anda.  Jam 5 di TV2, jam 5, jam 5. Hahaha, kalian ingat tak lagu tu? Kalau tak silap, lagu tu masa I sekolah rendah dulu. Lama dah. ;p


Hahaha, sebelum I mengarut dengan lebih karut lagi, lebih baik I berhenti menaip. Kalian semua, doakan kejayaan I ya, kalau I berjaya mendapatkan pekerjaan tersebut, I akan....(berfikir). Nanti I fikirkan semula.


Akhir kata, ada siapa-siapa yang nak jadi suami I(?)?

,

63 comment:

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

gud luck dik...

suami? hehehhe ingatkan dah ada calon

Nurul Harun said...

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ ;

belum kak. carikan sorang kak...

Hafiz Mohd said...

urmm nak beli suami ke? same lah kita ni.. saya pun nak beli girlfriend..hehehe..sapelah lelaki bertuah yg nak jd suami awak tu ye..

Lan Bingka said...

dah agak dah mesti dapat..tahniah!
good luck utk level seterusnya..:)

mahira oya said...

good luck...

HonEyBuNNy said...

akan apa??belanja kami semua makan eh...ehheh...gd luck..

NichKhun said...

nurul.. gud luck taw.. ehehehe

btw u tak yah susah2 cari pakwe lah.. sebab u da chantek !! waaaa ramai je berebut2 nak jadi pakwe u taw.. heheeheh

s h e e said...

hye nurul syg...congratz dapat masuk peringkat seterusnyew..i know u can do it...gudluck ye dear...insyaAllah...ade rezeki mesti nurul dapat...

(^_~)

sasha* said...

good luck tau nurul :).ala kdg2 puas search info tp yg dia tnya sikit je huhu.tp takpe.sediakan payung sblum hujan :P

Nurul Harun said...

Hafiz Mohd ;

bertuah ke?

itu persoalannya!

Nurul Harun said...

Lan Bingka ;

okay Lan, thank you, Lan.

yiehaaaa!~

Nurul Harun said...

mahira oya ;

thanks mahira! (;

Nurul Harun said...

HonEyBuNNy ;

roti canai la ek? hehehe ;p

Nurul Harun said...

NichKhun ;

ye ke? tak rasa cantik pun. kalau cantik, kenapa tak ada org nak? );

Nurul Harun said...

s h e e ;

InsyaAllah, insyaAllah, thanks aisyah! (;

Nurul Harun said...

sasha* ;

hehehe, nasihat dr org pengalaman ye sis! (;

btw, thanks, sis!

Kapten said...

eh cik nurul
semoga berjaya.

aku pun blh ;p

miss lolly a.k.a luvfareda said...

perghhhhhhhhh

sem0ga selamat :)


cik n0tty :)

farenova said...

good luck yang, yakin boleh pasti berjaya, akak pun doakan.


suami kat dbkl nanti mesti ada jumpe calon2 nye ngeee

Berd said...

kau nak apply apa kat dbkl?
oh yaa. tukang angkut sampah kan.

syabas!

Nurul Harun said...

Kapten ;

thank you! (;

Malaysia boleh!

Nurul Harun said...

miss lolly a.k.a luvfareda ;

thank you, cik notty.

Nurul Harun said...

farenova ;

hahaha. ni komen yg paling kelakar, sis.

thank you, sis (;

Nurul Harun said...

Berd ;

awak ni berd, entri panjang mcm reti membaca, tapi sah2 la tak pandai ye.

kasihan.

hoyeahh

Mariella said...

@berd - kasihan.hahahha

@nurul - yeay yeay...harap2 sis dapat keje kat dbkl tu. boleh kite gi lunching :D opis i dekat je dgn dbkl ;)

Nurul Harun said...

Mariella ;

really, sis? woww. boleh lah jumpa secara live. hehe. :D

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
hmM..nak beli suami pi pasar malam, k0t2 ada jual budle! kui3.. ;)
nyway GudLuck yer kak (kali kedua ni, hr tu da berjaya kan)..

Mariella said...

haha...sure2. pastu gi jalan TAR shopping :P

Kaseh NazLieza said...

good luck dear...

Nurul Harun said...

Azrai Ahmad Zamri ;

bundle?

hahaha. xmahu la.

btw, thanks bro! (;

Nurul Harun said...

Mariella ;

haha, shopping saja ya sis. ;p

Nurul Harun said...

Kaseh NazLieza ;

thank you, sis :D

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

lom ada n3 baru eh dik ari ni?
hhehehhe

Muhammad Adam Rayyan said...

eyy apa ni iklan carik hasben plak nih?

cakap nak kawen dgn adam??!!

woo woo!!

░♥si lampu neon♥░ said...

hehehe. semoga berjaya dalam career ko k..

Nurul Harun said...

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ ;

belom lagi kak, tgh tade idea, esok mungkin? hehehe

Nurul Harun said...

Muhammad Adam Rayyan ;


hahahaa. madu bley tak adam? ;p

Nurul Harun said...

░♥si lampu neon♥░ ;

thank you. :)

Nurul Harun said...

update ; datuk bandar kita ialah, DATUK AHMAD FUAD BIN ISMAIL. hekhek.

sophie said...

Mesti beratur hantar borang nk cr suami..Heheheh

milimilo said...

semoge bejaye mendapatkan keje.bab beli suami tu,kena cari dkt pasar hangat.haha

Nurul Harun said...

sophie ;

haha. beratur ekk. cantekk. ;p

Nurul Harun said...

milimilo ;

thank you, mili. hekhek. ;p

enyheartsdiamond said...

sis sayanggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg! all the best!!! eny pon nak keja ngn dbkl lah nanti.. sis stay lama2 k.. nt serap eny..eheee :D

Razman said...

mesti kau nak rumah besar, kereta besar dan SUAMI BESAR kan?

jane said...

suh berd jd suami ko!
mesti die suke
ngahahhaha

Nurul Harun said...

enyheartsdiamond ;

orite, thanks eny (;

Nurul Harun said...

Razman ;

taknak ah suami besar! kuat makan!

Nurul Harun said...

jane ;

tp masalahnya saya taknak, jane!

Nurul Harun said...

opss, interview dh settle. hoyeah!

Aus MeLankoLik said...

hahahahak , aku rase time ni mesti kau ngah weng ni , mcm peluh2 cuak , entri kau pun nmpk sgt kegusaran yg melanda , hahahak .

gud luck nurul ! nnt kau dah dapat keje kite tros mkn kt mcd titiwangse tu , hahahak

Nurul Harun said...

Aus MeLankoLik ;

tp masalahnya? siapa nak makan dgn awak, aus? ish2. hahaha ;p

dude said...

takpe. tak perlu tahu kot..haha

Anne Boleyn said...

nurul!!!!!!!!wooo..rindu gilak sama kamoo! hukhuk thanx for being concern! luv u lah! I'm back! yeah~ finally. hoho.good luck eh untuk interview tu. nanti da dpt keje ley belanja hana shopping!! hehe :p

Aus MeLankoLik said...

kita makan bersama, hahahaahk .

cik eykameow :) said...

wahh. aus ajak makan bersama tuu. hehe

kodok hijau the ghost writer said...

gud luck .. semoga berjaya

Nurul Harun said...

dude ;

perlu dan perlu!

Nurul Harun said...

Anne Boleyn ;

mana hana menghilang laaa? lama tuuu.

thanks hana. nurul dh settle interview pun.

Nurul Harun said...

Aus MeLankoLik ;

taknak.. wekkk!!!

Nurul Harun said...

kodok hijau the ghost writer ;

thanks kodok. :)

Linglung said...

lu xreti masak...haiyaaa...gua gekleng kepala saja

Nurul Harun said...

Linglung ;

mak ai garangnya!