Typical HUMAN Thinking.

Assalamualaikum.





Well, manusia tak pernah puas dengan apa yang dia ada kan?

42 comment:

nabilah_2908 said...

hrumm...setuju..apa yg kit atkde itulah yg kita nk..jrg bersyukur dgn apa yg kita ada..sometimes sy pun mcm tu gak..lupa diri jap..huhu.. ;)

KaiZeN SHiNoBi said...

biasalah.. manusia...

bila ada x disyukuri

bila dah tiada dicari-cari...

sasha* said...

haah manusia mmg tak pnh rs puas dgn apa yg ada skrg pd diri sndiri.normal kot benda tu :)

Nurul Harun said...

nabilah_2908 ;

yup2. me too, nabilah. tapi tak apa la. kadang2 bukan sbb kita tak bersyukur, cuma apa salahnya kita cuba utk mendapatkan selagi termampu.. (;

Nurul Harun said...

KaiZeN SHiNoBi ;

"yang dikejar tak dapat, yg dikendong berciciran"

Nurul Harun said...

shasha* ;

hehe. ye ke normal sis? :P

Lan Bingka said...

ada orang yg nak jadi macam kita..
kita pulak nak jadi macam dia..;p

embun d tengah malam said...

kejar bagus juga,..tapi jgn lupa diri,,,hehhehe

Nurul Harun said...

Lan Bingka ;

ehek.. kesimpulannya?

Nurul Harun said...

embun d tengah malam ;

nick kamu agak unik!

Lan Bingka said...

kesimpulannya: hmm..jangan mudah rasa rendah diri, semua org ada kelebihan masing2.. kalau kita impikan sesuatu, kena berusaha untuk menggapainya.
berusahalah mashimaro!
eh terlebih sudah..

POSH76 said...

kita ni mmg kadang2 mudah alpa....sbb tu ALLAH beri kita dugaan supaya kita sentiasa beringat

Nurul Harun said...

Lan Bingka ;

hahahhaa.. okay Lan. thanks!!! :)tgh berusaha nak nguray Lan ni.

Nurul Harun said...

POSH76 ;

yup sis.. :) tp kadang2 ada yg tidak tahan dgn dugaan kan...

Lan Bingka said...

aik..kuang3..ekeke

NichKhun said...

hahahaha seyes !!! sangat setuju ok.. hahahaha kalau la saya dapat pakwe dia.. amacam? nampak jahat tak? heheehhe

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Xbersyukur :P

Nurul Harun said...

Lan Bingka ;

hahahahhaha =p

Nurul Harun said...

NichKhun ;

tak la...tak la... (tiba2 buta :P)

Nurul Harun said...

miss lolly a.k.a luvfareda ;

wekkk.. :P

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

lumrah manusia dik

Nurul Harun said...

CRAZYBEAUTIFUL88 ;

;)correct!

Anne Boleyn said...

bersyukurlah..dengan apa yang kita ada..

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
agreed with u..
sedangkan mereka tidak sedar, bahawa mereka tak pernah punye apa2!
siapa kat sini berani cakap mata ini saya punye? rumah ini kami punye?

insaf laa..
kita tidak punya apa2 melainkan sbG pinjaman buat mGuji iman

milimilo said...

memang xpernah puas.selalu rasa org lain lebih beruntung, lagi bahagia, lagi berjaya dan blablabla.mmg susah nk puas ht dgn ap yg ade =)

Kaseh NazLieza said...

sila update blog anda...ehehehe

Nurul Harun said...

Anne Boleyn ;

Yup..bersyukur..itu key word nya kan! (;

Nurul Harun said...

Azrai Ahmad Zamri ;

setuju sgt dgn bro.

bro ada ciri2 utk menjadi penceramah arr..

Nurul Harun said...

milimilo ;

hmmm. nak buat mcmana kan? kdg2 nurul pun rs mcm tu. aiyark. tp bukan x bersyukur..

Nurul Harun said...

Kaseh NazLieza ;

eh akak, mcm larik tajuk jer. hahaha. =p

Aus MeLankoLik said...

aku puas tapi sekejap jek , hahahak .
ala , biasela , sbb tu kena selalu bersyukur , hahahaahk .

cnth plg best , dah ade awek yg cun dan baik , nk cari lain gak . hahahak .

boleh ke ??

Kaseh NazLieza said...

ader award utk anda...sila ambil ea..

Anne Boleyn said...

yunk, project alpha tu setiap hari isnin/selasa/rabu akan kuar 1 topic. Kena cepat sebab dia nak 1st 100 participants je. Buat lah entry sal topik yang dia bagi tu. Ikut syarat2 yang dia nak.Then kalau buat, dapat rm 20. Pergi kat laman web dia kat sini

http://projectalpha.com.my/instant-cash-blogging/

cik eykameow :) said...

betul . sokong sangat nurul. hurm.

ps: saya ckp pada dri saya juga..

Nurul Harun said...

Aus MeLankoLik ;

boleeeyyy, boleyyy jalan..

selalunya, kalau dh jumpa yg baik, dan cantik, tapi masih carik lain, pastu bila dh dpt yg lain, mesti tak sebaik yg memula td..jadi bersyukur dan setialahhhh.. :p okay?

Nurul Harun said...

Kaseh NazLieza ;

orite kak, im comingggg

Nurul Harun said...

Anne Boleyn ;

orite, thanks anne!

Nurul Harun said...

cik eykameow :) ;

nurul pun kdg2 mcm eyka juga tahu. (;

s h e e said...

btol3...sy setuju...manusia memang cmtu...huhuh...motivasikan diri sy jugak supaya bersyukur dgn ape yg ade... ^_^(v)

Nurul Harun said...

shee ;

yap, shee. insyaAllah. :)

Berd said...

hahaha.

if only i had his wife.

tua sangap tu.

pheewiit- siulan amy seacrh

Nurul Harun said...

Berd ;

berd nih!!!